KYMEN KEITTIÖMESTARIT
Sitäk siin löylöö nakkasit, eihään siin kylvötä. (Leikillinen kehoitus keittäjälle, jonka keitos on päässyt kiehumaan yli)
Kymen Keittiömestarit ry on vuonna 1998 perustettu ja vuonna 2005 rekisteröity yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena ja tavoitteena on lisätä ja kehittää jäsenistönsä ammattitaitoa, kädentaitoja ja yhteistyötä alueellisesti ja valtakunnallisesti sekä edistää suomalaista ruokakulttuuria ja korkeatasoista keittotaitoa. Yhdistys on Suomen keittiömestarit ry (SKM) jäsen ja sen kautta Pohjoismaiden Keittiömestareiden (NKF) ja Keittiömestareiden Maailmanliiton (WACS) jäsen.
Kymen Keittiömestarit ryn perustajajäseniä ovat Matti Puustinen, Daniele Polizzi ja Riku Luotio.
Toimintamme koostuu kokouksien, koulutustilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisestä, varainhankinnasta sekä yhteisöllisestä toiminnasta. Varainhankintaa suoritamme muun muassa myyjäisillä ja hoitamalla erilaisia tilaisuuksia. Tähän toimintaan tarvitsemme aktiivista jäsenistöämme.
Teemme kiinteää yhteistyötä alan oppilaitosten edustajien ja muiden alueyhdistysten kanssa. Kymenlaaksolaiset elintarvikealan yritykset myös ovat lähellä sydämiämme.
Yhdistyksen jäsenet toimivat ruoan valmistuksen opetustehtävissä ravitsemusalan oppilaitoksissa tai esimiehinä hotellien, ravintoloiden ja laivojen keittiöissä, yksityisyrittäjinä ja alan teollisuuden palveluksessa.
Kymen Keittiömestarit mukana
Kotkan Sapokassa järjestetään kalamarkkinat toukokuussa ja lokakuussa. Kymen Keittiömestarit olivat omalla osastollaan paikalla.
Päivitetty 28..2.2022