Kotkan kalamarkkinat järjestetään kahdesti vuodessa, toukokuussa ja lokakuussa. Markkinat järjestetään yhteistyössä Kymen Sanomien, Kotkan kaupungin ja Kotka Maretariumin kanssa. Markkinapaikkana on Sapokan ranta Kotkansaaren etelälaidalla Maretariumin ja Tulikukon luona. Kotkan kalamarkkinat on yksi kaupungin suurimmista yleisötapahtumista. Kävijöitä on kahden päivän aikana ollut noin 10.000.
Kymen Keittiömestarit oli toukokuussa mukana omalla osastollaan. Osastolla oli tarjolla tapaksia joka lähtöön. Yleisö tuntui viihtyvän osastolla ei vähiten taidokkaittein kalankäsittelyesitysten vuoksi.
Kalatutkija ja opettaja Kari Nyberg fileroi kalaa, kuhaa ja ahventa yleisön edessä. Samalla yleisö pääsi opiskelemaan, miten kalaa käsitellään.
Kymen Keittiömestarit olivat tyylikkäinä valmistamassa ruokaa ja myymässä tapaksiaan.
Katso valokuvagalleria täältä.
Kymen Keittiömestarit oli myös lokakuussa mukana omalla osastollaan. Syksyn teemakalana oli siika, joka oli tietysti mukana Kymen Keittiömestareiden tuotteissa. Mestareilla oli tarjolla hieman viileän kelin lämmikkeeksi siikakeittoa.
Syksyn kalankäsittelynäytöksissä veistä käsitteli kotkalainen Esa Korkeamäki, jonka näytöskaloista Keittiömestarit loihtivat maistiaisia.
Maistiaisten lisäksi aina niin tyylikkäät Kymen Keittiömestarit myivät mm. hirvikäristystä paikallisen leipomon leipätaskuissa ja muurinpohjalettuja.
Ja kuten toukokuussa, oli asiakkaita Mestareiden osaston edessä ajoittain ruuhkaksi asti.
Tästä syksyn valokuvagalleriaan
Lohitapaksia